fbpx

Tagged: аерозагаденост

bremena zena 0

Премногу загадениот воздух може да биде смртоносен за бремените жени и нивните неродени деца

Многу истражувања покажаа како загадувањето на воздухот влијае врз бременоста, кои се негативните ефекти од аерозагадувањето врз бремените жени и нивните неродени бебиња – и резултатите од секое откритие се смртоносни. Загадувањето на воздухот...

загадување 0

Како загадениот воздух влијае на здравјето и како да се заштитите

Загадениот воздух може да предизвика инфекција на очите, тешкотии со дишењето и срцеви заболувања. Зголеменото ниво на азот диоксид кое е поврзано со срцеви и белодробни заболувања придонесува за голем број рани смртни случаи...