fbpx

Tagged: бактерии

muva na hrana 0

Дознајте зошто не би смееле да ја јадете храната на која слетала мува

Во новото истражување кое го спровеле научниците од САД, било откриено дека инсектите пренесуваат многу повеќе бактерии отколку што се сметало порано. Значи, не е доволно само да ја избркате мувата со раката ако...

0

Дали знаевте дека овие предмети имаат рок на траење?

Сите ние секогаш го проверуваме рокот на млекото и точно знаеме колку долго можеме да ги употребуваме производите за убавина. За жал, многу од нас не обрнуваат внимание на некои предмети од домот кои...