fbpx

Tagged: безбедност

0

Опасни грешки кои и највнимателните родители ги прават при возењето

Сигурно истражувавте пред да купите семеен автомобил и го избравте најсоодветниот за вас и за вашите деца. Никогаш не тргнувате без да ги сместите децата во нивните седишта и тоа е одлично, но дали...

0

Децата обожаваат да играат со овие предмети од домот, но дали се тие безбедни?

Секое дете сака да влегува во картонски кутии, да игра со клучевите од автомобилот и да ги притиска шишињата од лосионите. Но, дали некој од овие (или други) предмети кои ги имате во домот...

0

Сите го имаат во автомобилот, но дали ја знаете неговата намена?

Во секој автомобил под внатрешноста на ретровизорот има мала рачка чија намена е да му помогне на возачот подобро да гледа за време на промената на светлината. Тоа е рачка за дневно/ноќно возење која...

0

Сите ја прават оваа грешка со детското седиште во автомобилот

Не само што има премногу родители кои не ги чуваат децата во соодветно поставени седишта во автомобилот, туку им пречат и забелешките на оние кои им укажуваат на тоа. Според податоците од бебешкиот бренд...

wi-fi mreza 0

Користите Wi-Fi? Вашиот уред е во опасност поради најновото пробивање на безбедноста

Уште еден ден, уште еден начин како нашите лични податоци се компромитирани. Овој пат, најновата закана за броевите на вашите кредитни картички, информациите за социјално осигурување и други лични податоци доаѓа од еден сеприсутен...

brava za velosipedi 0

Паметна брава за велосипеди

Сите велосипедисти делат ист страв: без разлика колку цврсто ќе го заклучите вашиот велосипед, некој сепак ќе се обиде да го украде и да побегне со него. Конечно, постои решение и за овој проблем,...