fbpx

Tagged: болести

0

Ризикот од меланом е зголемен ако имате повеќе бемки

Меланомот (или ракот на кожата) кај мажите најчесто се јавува на грбот, додека кај жените во долните екстремитети. Појавата на пигментација или промена на обликот, бојата и големината на бемката е сомнителна и бара...

тироидна 0

Знаци кои укажуваат дека имате проблем со тироидната жлезда

Тироидната жлезда, во облик на пеперутка која се наоѓа под адамовото јаболко, е мала но многу важна жлезда која ослободува хормони кои имаат огромно влијание врз метаболизмот, меѓу другите процеси. Затоа од особено значење...

0

10 предупредувачки знаци кои можат да бидат рани симптоми за Алцхајмерова болест

Алцхајмеровата болест е една од најстрашните болести во денешно време. Но, со рана дијагноза, можно е да се подобри животот на пациентот. Едноставен збир на правила кои ги објаснуваат можните симптоми ќе ви помогнат...

0

Како да го зајакнете имунитетот?

Имунолошкиот систем не штити од организми кои предизвикуваат болести. Сепак, постојат моменти кога имунолошкиот систем не успева да се избори со нив и тогаш го отвора патот за бактериите да влезат во нашето тело...

0

Рани симптоми за рак на дојка

Секоја година, на илјадници жени им се дијагностицира рак на дојка. Досега не е точно познато зошто ракот на дојката се развива или кои фактори предизвикуваат оваа смртоносна болест да се појави кај жените....

дијабетес 0

Најчестите симптоми за дијабетес

Дијабетесот се јавува како резултат на нездрав животен стил, недостаток на физичка активност, нездрава исхрана или семејна историја. Но, добро е што дијабетесот може да се контролира. Покрај земањето лекови, многу важна е и...

анемија 0

Симптоми и знаци за анемија

Анемија, исто така позната како крв која е сиромашна со железо, е често нарушување што се јавува кога недостатокот на црвените крвни клетки ја попречува испораката на кислород низ вашето тело. Најчеста причина за...