fbpx

Tagged: босилок

босилок 0

Чајот од босилок ја зголемува продукцијата на млеко кај доилките

Босилокот содржи етерично масло, танини, гликозиди, сапунини и аскорбинска киселина. Богат е со антиоксиданси и тоа најмногу со бетa каротен. Во босилокот има значајни количини на витамин Б6 и магнезиум. Освен пријатниот мирис, арома...