fbpx

Tagged: вакцини

lekovi 0

Прв во изминативе 20 години: Нов лек за грип кој го забавува ширењето на вирусот

Со почетокот на сезоната на грипот во светот, америчката Агенција за храна и лекови (FDA) одобри нов лек за лекување од грип под генерички назив baloxavir marboxil, прв по последниве 20 години. Станува збор...

вакцина 0

Не ги осудувајте децата со одлуката да не ги вакцинирате!

Силната порака за вирусите која еден австралиски доктор ја поставил во ординацијата стана вирална благодарение на пациентите. Пациентите забележале табла прикачена на ѕидот со наслов: “Невакцинирањето на вашите деца ги остава ранливи за целиот...