fbpx

Tagged: Василица

0

Паричка се врти на Василица, а не на Бадник!

Една од дилемите на која се дискутира секоја година во Македонија, помеѓу православните христијани е дали паричка треба да се врти на Бадник или на Василица. Според христијанскиот обичај, паричка во мазник се става...