fbpx

Tagged: вино

0

Дали е дозволена чаша вино во бременоста?

Како што женските хормони почнуваат да се менуваат во бременоста, може да се почувствува гадење, замор, вртоглавица и промени во расположението, а да не ги спомнуваме и вознемиреноста и можниот страв што се зголемуваат...

вино 0

1 чаша вино дневно за безгрижно сончање без изгореници

Веќе долго време се смета дека виното е корисно за нашето здравје, се додека се консумира во умерени количини. Ако вообичаено долгиот и напорен ден го завршувате со чаша вино, сигурно дека ќе имате...

вино 0

Колку долго може да трае виното откако ќе се отвори?

Иако е најдобро кога ќе купите шише квалитетно вино, да го испиете одеднаш во една вечер, сепак се случува да ни остане дел во шишето. Кога сте потрошиле половина шише или повеќе, остатокот се...

0

Виното помага за полесно изучување на нов јазик

Според научниците, најдобар начин да усовршите нов странски јазик е со виното. Консумирањето на мала количина алкохол, со акцент на “мала” – може да ја подобри флуентноста кога станува збор за нов јазик, во...

vino 0

Виното може да биде храна, лек или отров – тоа зависи од вас!

Познато е дека виното, особено црвеното е добро за здравјето. Умерената консумација на вино превенира кардиоваскуларни заболувања, го намалува нивото на вкупен холестерол, ги подобрува когнитивните способности и ги зголемува имунитетот и отпорноста на...