fbpx

Tagged: витамини

zdravo devojce 0

Што го загрозува детскиот имунитет и како да го зајакнете

Низ игра, дружење со пријателите во градинка или на училиште, децата секојдневно се изложени на голем број вируси и бактерии. Освен тоа, имунитетот на децата може да биде загрозен и од претерано внесување шеќери,...

vitamin d 0

Шокантно откритие! Овој витамин им недостасува на сите: последиците се висок притисок, депресија и болки во коските и мусклулите

Ако често се разболувате, ве мачат бактериски инфекции, чести болки, депресија – треба да го проверите овој витамин! Првиот извор на витамин Д ви е пред врата – излезете надвор и погледнете во небото...

0

Дали имате недостиг на витамин Б12? Еве како да откриете

Дали во последно време чувствувате слабост? Или можеби продолжувате да ги мешате имињата на вашите соработници? Ако одговорот е да, можно е вашето тело да не добива доволно витамин Б12. Еве како да препознаете...

б-комплекс 0

Кое е најдобро време од денот за да земете витамин Б-комплекс?

Сите Б витамини играат клучна улога во производството и растот на енергија. Тие се исто така од суштинско значење за производство на црвени крвни клетки и за здравјето и функцијата на нервите. Витаминот Б-комплекс...