fbpx

Tagged: витамин Д

vitamin d 0

Шокантно откритие! Овој витамин им недостасува на сите: последиците се висок притисок, депресија и болки во коските и мусклулите

Ако често се разболувате, ве мачат бактериски инфекции, чести болки, депресија – треба да го проверите овој витамин! Првиот извор на витамин Д ви е пред врата – излезете надвор и погледнете во небото...

0

Зошто ни е потребен витамин Д?

Витаминот Д или калциферол припаѓа во групата витамини растворливи во масти и е особено важен за правилен раст и развој на телото. Витаминот Д се синтетизира во организмот во присуство на сончевата светлина. Покрај...

zamisleno dete 0

Аутизмот е поврзан со недостатокот на витамин Д на бебето во матката

И претходно постоело сомневање за ваквата поврзаност, но сега експертите заклучија дека врската помеѓу витаминот Д и развојот на пореметувања од аутистичен спектар е многу јасна. Децата кои до својата трета година биле со...