fbpx

Tagged: вода

voda so med 0

Зошто треба да пиете вода со мед секое утро

Општо е познато дека медот е еден од најздравите намирници во светот. Се вели дека здравјето доаѓа од стомакот, па секојдневното конзумирање мед е најдобар начин потполно да се искористат сите негови добри страни....

voda vo plasticno shishe 0

Eве зошто треба да престанете да пиете вода од пластично шише!

Многу луѓе секојдневно пијат вода од пластично шише, а не знаат кои болести им се закануваат поради опасните хемикалии во пластиката. Поголемиот дел од пластичните шишиња за вода содржат опасна хемикалија наречена бисфенол А,...

0

Дали е добро да пиеме вода додека јадеме?

На телевизија често пати слушаме дека е забрането да се јаде и да се пие вода во исто време. Некои експерти објаснуваат дека водата ја разредува стомачна киселина, други мислат дека тоа е причината...

вода 0

Дали навистина ни се потребни 8 чаши вода дневно?

На сите ни е добро познато дека дневната препорака за вода што секој треба да ја внесе е 8 чаши (дури и повеќе доколку се занимавате со спортски активности). Но, неодамнешното истражување покажува дека...

chasha voda so limon 0

Чаша здрав напиток за здрав организам

Начинот на кој ќе го започнете денот е многу важен. Хармонизацијата на утринските ритуали и потребите на организмот се најважни! Одвоете време за еден нов ритуал, па наместо со утринско кафе, денот почнете го...