fbpx

Tagged: врски

брак 0

Знаци дека вашиот брак нема да успее

Можеби мислите дека планирањето на свадбата е еден собир на комични моменти како во роматичните комедии, но во реален живот работите се малку покомплицирани. Постои цела една психологија на свадбата, по која однесувањето на...

0

Ако одговорите ‘да’ на едно од овие прашања, вие сте во врска од навика!

Ниту една врска не е совршена, но тоа не е изговор за да имате пониски стандарди. Вашата среќа е она што е најважно без оглед на тоа колку се грижите за партнерот или го...

0

Совршен маж постои! – Ако вашиот маж ги поседува овие особини вие сте најсреќните жени!

Совршениот маж не само што е ваша најголема поддршка и знае да ве утеши со убави зборови, туку и ги превзема работите во свои раце кога тоа е потребно! Секоја жена бара различни квалитети...

романтика 0

Дали денес романтиката е преценета?

Денес многу луѓе сметаат дека романтиката е преценета и не ја ценат доволно или воопшто. Сепак, многу зависи и од тоа на кој начин ќе ја искажете романтиката. На пример, испраќањето љубовни писма во...

0

Дали големата разлика во години е пречка за успешна врска?

Експертите честопати укажуваат како разликата во години помеѓу партнерите може да влијае на нивната врска: некои велат дека двојките кај кои разликата е 1 година имаат подобри шанси за успех, додека други тврдат дека...

0

Ова е клучната година кога паровите се најсреќни во бракот!

Сигурно сте прочитале многу пати за тоа колку е сѐ совршено во првата година од бракот или за 7-мата критична година во бракот и врските. Но, дали знаете во која година од бракот паровите...

0

Најголема е веројатноста овие мажи да го земат презимето од сопругата

Дали мажите треба да го сменат презимето кога ќе стапат во брак? Дури и кога традиционалните родови улоги се префрлаат за да се создадат порамноправни бракови, постои една застарена практика која сè уште трае:...

0

Ако не можете да го направите ова пред партнерот, тогаш тој не е вистинскиот!

За една врска да се развие, неопходно е двајцата партнери да научат како да се чувствуваат удобно во врската – и тоа вклучува правење и изговарање на многу навидум непријатни и засрамувачки работи. Откако...