fbpx

Tagged: врски

0

Паровите во долга врска се најсреќни кога партнерот ја поседува оваa особина

Квалитетот да се биде самосвесен несомнено има свои предности во комуникацијата и односите со другите луѓе. Оваа особина ве држи во согласност со општествените норми, ви овозможува да бидете сигурни дека оние околу вас...

0

Не е лесно да се напушти насилен партнер и да се излезе од таква врска

Кога размислувате за луѓе кои остануваат во физички или психички насилна врска, вашата реакција е: Зошто едноставно не заминат? Но, вистината е дека е многу полесно да се каже отколку да се направи. Исто...

прстен 0

Сопругот не сака да го носи прстенот кој е симбол на нашиот брак!

Додека жените уживаат да носат блескав накит, за мажите често тоа претставува проблем. Ако ги запрашате зошто не го носат прстенот, ќе ви дадат најразлични одговори: дека е лабав и се плашат дека ќе...

брак 0

Љубовта не е доволна! Секој треба да ги знае овие работи за бракот

Има некои работи кои не можете да ги знаете, ако не сте биле во брак. Оние кои немале среќа во бракот, предупредуваат дека секој треба да ги знае овие работи пред да одлучи да...

0

Би сакала да ги знаев овие работи пред да се омажам, за да бидам подобра сопруга

Растејќи покрај таткото и браќата, можеби мислите дека знаете сѐ за мажите. Но, всушност има неколку важни работи кои сигурно сте ги пропуштиле, а кои ќе ви помогнат да се подготвите за брак и...

0

Зошто жените не го земаат презимето од сопругот?

Некои девојчиња растат прашувајќи се и фантазирајќи за презимето кое ќе имаат кога ќе се омажат. За други, помислата да се откажат од своето презиме никогаш не била опција. Без разлика што вие мислите...