fbpx

Tagged: грип

origano 0

Најдобрите природни антибиотици

Зимата е совршено време за бактериите бидејќи тогаш имунитетот ни слабее па лесно доаѓа до разни инфекции како на пример грип и настинка. Во тој случај медицината препорачува користење антибиотици кои имаат своја негативна...

lekovi 0

Прв во изминативе 20 години: Нов лек за грип кој го забавува ширењето на вирусот

Со почетокот на сезоната на грипот во светот, америчката Агенција за храна и лекови (FDA) одобри нов лек за лекување од грип под генерички назив baloxavir marboxil, прв по последниве 20 години. Станува збор...

0

Дали вашето дете има грип или настинка?

И кај грипот и кај настинката често се јавуваат исти или слични симптоми, што може да доведе до нивно поистоветување и несоодветен третман. Грипот се јавува одеднаш заедно со чувството дека сте удриле во...

0

Еликсир за здравје за сезоната на грип и настинки

Како што наближува зимата и студените денови насекаде околу нас има луѓе кои киваат и кашлаат: на работа, во јавниот превоз, на улиците итн. Но, оваа природна домашна напивка ќе го зајакне вашиот имунолошки...