fbpx

Tagged: елка

0

Кога и зошто луѓето започнале да украсуваат елка?

Зимзеленото дрво било антички симбол на животот во зимските денови. Римјаните ги украсувале своите куќи со зимзелени гранки во текот на Новата Година, а древните жители од Северна Европа ги сечеле зимзелените дрва и...

0

Видео: Направете сами новогодишна декорација!

Декември полека изминува и Новата Година е полека на прагот. Дојде моментот кој сите со нетрпение го очекуваме, а особено најмалите: украсувањето на новогодишната елка и декорирањето на домот. Оваа година збогатете ја декорацијата...