fbpx

Tagged: загадување

istrazuvanje vo laboratorija 0

Нашите тела се преполни со пластика: Ја јадеме, пиеме, вдишуваме…

Нашите тела се сѐ позагадени со микропластика, потврдуваат научниците. Ситни траги пластика се пронајдени во секој примерок, кај секој испитаник во текот на истражувањето со кое експертите сакале да одговорат на прашањето – колку...

загадување 0

Како загадениот воздух влијае на здравјето и како да се заштитите

Загадениот воздух може да предизвика инфекција на очите, тешкотии со дишењето и срцеви заболувања. Зголеменото ниво на азот диоксид кое е поврзано со срцеви и белодробни заболувања придонесува за голем број рани смртни случаи...