fbpx

Tagged: играчки

играчки 0

Дали вашите деца оставаат играчки насекаде низ домот?

Доколку постојано наоѓате играчки зад декоративните перници, насекаде има дамки од јадење и наоѓате предмети од домот на чудни локации, тогаш дефинитивно имате деца! Еве еден трик за да воведете ред во вашиот дом....

играчки 0

До кога играчките ќе се делат на машки и женски?

Половите стереотипи се создаваат кај децата уште од најрана возраст. Децата учат дека постојат разлики помеѓу момчињата и девојчињата и тие разлики се потенцираат и зголемуваат уште повеќе како што децата растат. А сѐ...

играчки 0

Дали им дозволувате на децата да играат со играчки оружје?

Познат е фактот меѓу родителите на момчиња,  дека тие ќе ја претворат секоја играчка во пиштол без разлика како ги воспитувате. Со кој родител и да разговарате, секој ќе ви го потврди истото: на...

dete si igra so igracki 0

Поседувањето премногу играчки е штетно за малите деца

Конечно! Официјално е потврден нашиот сомнеж кој долго време ни се протнува во мислите: Имањето премногу играчки, всушност и не е така добро за малите деца. Во спроведеното истражување, експертите утврдиле дека изобилството од...