fbpx

Tagged: имунитет

dete pie 0

Бабин лек за појак детски имунитет

Кога мојата ќерка започна да оди во градинка на 11 месеци, почнаа да се појавуваат и првите настинки. Од ваквите маки не можевме да сврземе крај со крај. Се вртевме во маѓепсан круг -покачена...

zdravo devojce 0

Што го загрозува детскиот имунитет и како да го зајакнете

Низ игра, дружење со пријателите во градинка или на училиште, децата секојдневно се изложени на голем број вируси и бактерии. Освен тоа, имунитетот на децата може да биде загрозен и од претерано внесување шеќери,...

0

Како да го зајакнете имунитетот?

Имунолошкиот систем не штити од организми кои предизвикуваат болести. Сепак, постојат моменти кога имунолошкиот систем не успева да се избори со нив и тогаш го отвора патот за бактериите да влезат во нашето тело...

dete na sneg 0

Како до појак имунитет кај децата: Природен пат во борбата против инфекциите

Што е имунитет и зошто е важен? Во секојдневното опкружување децата се постојано во контакт со бактерии, вируси и хемикалии. Изложени се на зрачења и загадувања од различна природа. За да се справат со...