fbpx

Tagged: интернет

par koj se guska 0

Врските на далечина во замкaта на интернетот

За среќа, времето на гулабите писмоносци е минато, па денес пораките пристигнуваат со брзина на светлината. Болката поради разделба е ништо во споредба со среќата при повторна средба – пишувал Чарлс Дикенс, нудејќи утеха...

0

Неверојатно смешни предмети кои можете да ги купите онлај

Денес можете да најдете речиси сè на интернет, да нарачате и да ви биде доставено до вашиот дом. Но, постојат и такви предмети кои се толку смешни што е тешко да се замисли кој...

0

Дали децата треба да имаат профили на социјалните мрежи?

Денес, главниот фокус на децата се фотограиите, фановите и следбениците – без разлика дали тоа ви се допаѓа или не! Речиси секој од нас има профил на некоја од социјалните мрежи, но што ќе...

0

Не објавувајте фотографии од моите деца на социјалните мрежи!

Што да направите доколку вашите пријатели и семејството не ја почитуваат вашата желба за приватност? Се враќате дома од роденден со вашето дете, погледнувате во телефонот и гледате супер слатки фотографии од вас насекаде...

0

Внимавајте на овие интернет измами

Со долгото искуство на користење на интернетот, сите ние веќе имаме шесто сетило за измамите – сите сме добиле е-пораки за милиони или богатства кои треба да бидат префрлени на нечија сметка, светкави прозорци...

wi-fi mreza 0

Користите Wi-Fi? Вашиот уред е во опасност поради најновото пробивање на безбедноста

Уште еден ден, уште еден начин како нашите лични податоци се компромитирани. Овој пат, најновата закана за броевите на вашите кредитни картички, информациите за социјално осигурување и други лични податоци доаѓа од еден сеприсутен...

socijalni mediumi 0

Извинете, но едноставно не можете да се избришете од интернет мрежата

Нашите податоци постојано се прибираат и за жал, многу од нас не знаат кои податоци всушност се следат и како се искористуваат. Експертите за сајбер-безбедност истакнуваат дека ослободувањето од стегите на големите технолошки компании...