fbpx

Tagged: кариера

zamislena devojka 0

Никогаш не се оправдувајте: Овие 10 работи никому не ги должите

Кога се во прашање вашите животни одлуки, не смеете да чувствувате потреба да ги оправдувате и да им ги објаснувате на другите луѓе. Одлуките и изборите кои ги донесуваме не обликуваат нас и нашите...

0

Дали децата се посреќни кога нивните мајки имаат кариера или кога се дома со нив?

Многу современи мајки се соочуваат со тешкотија кога е работата и кариерата во прашање: дали треба да останат дома со своите деца или да се вратат на работа откако ќе заврши породилното отсуство? Без...

0

5 работи кои успешните луѓе ги прават во недела попладне

Најуспешните луѓе, успехот за време на работната недела го должат на подготовките кои ги прават уште пред таа да започне. Една работа која им е заедничка на сите нив е вечерната рутина во недела...

intervju za rabota 0

Единствениот начин да го одговорите прашањето на интервју за работа “Која е вашата најголема слабост”

Прашањата на интервју за работа стануваат сѐ повеќе и повеќе апстрактни. Како дел од процесот на интервјуто, на денешните баратели на работа може да им биде побарано да опишат една вендинг машина на некој...

0

Сите ќе бевме поуспешни ако родителите не советуваа за ова како деца

Ако треба да им пренесете на вашите деца само една деловна лекција во животот, тоа треба да биде никогаш да не ја потценуваат моќта на убедувањето. Клучот за успехот лежи во способностa да ги...

работа 0

Ако го правите ова, сигурно ќе имате успешна кариера!

Раните фази на вашата кариера се полни со неизвесности – и покрај најдобрите намери, вашиот професионален пат повеќе или помалку сеуште е знак прашалник. Заедно со фактот дека ние како луѓе честопати се потценуваме,...

aplikacija za rabota 0

Ова е најдобро време од денот да аплицирате за работа (и да ја добиете)

Барањето работа на веб порталите доцна во ноќта, конечно се исплати: пронајдовте оглас за работа од вашите соништа? Но, пред да дејстувате брзо и да го испратите вашето резиме и мотивационо писмо до менаџерот...

0

Важни животни лекции кои никој не ни ги кажа на училиште

Кога сте прагот на завршување со школувањето и влегувате во реалниот свет, мислите дека ќе се справите со сите препреки применувајќи го она што сте го научиле во текот на образованието. Мислите дека училиштето...