fbpx

Tagged: комарци

свеќа 0

Направете свеќа од која комарците ќе бегаат

Колку и да го сакаме летото и топлите денови, комарците и останатите инсекти навистина ни го намалуваат уживањето. Но дали знаете дека постојат растенија кои комарците не ги сакаат и од кои бегаат? Тие...

0

Спасете се од комарците со талог од кафе и ловоров лист

Инсектите имаат силно чувство за мирис, а мирисот на кафе не им се допаѓа. Тој мирис станува уште поинтензивен кога гори. Затоа талогот од кафе и ловоровиот лист се совршено решение за досадните комарци,...