fbpx

Tagged: комуникација

dete so tablet 0

Контактот со луѓе и мајчиниот јазик се неопходни за нормален развој на децата!

Сигурно на секој му се случило, да му даде на своето мало дете мобилен телефон или таблет да се занимава, со цел да биде мирно некое време. И тогаш постепено тоа почнува да преминува...

par koj se guska 0

Врските на далечина во замкaта на интернетот

За среќа, времето на гулабите писмоносци е минато, па денес пораките пристигнуваат со брзина на светлината. Болката поради разделба е ништо во споредба со среќата при повторна средба – пишувал Чарлс Дикенс, нудејќи утеха...

0

За децата е многу важно целото семејство да јаде заедно!

Семејниот ручек или вечера далеку од телевизиските екрани е многу важен за децата и може да го промени нивниот живот. Родителите кои работат и не можат да си дозволат да стигнат навреме за ручек...