fbpx

Tagged: куче

kuche jade slatki 0

Внимавајте на милениците: Кучињата не смеат да јадат грозје, кромид и лук

За време на празничните денови кои ни претстојуваат, внимавајте на вашето куче или маче да не посегнат по чоколадото. Кромидот и лукот содржат тиосулфати кои можат да предизвикаат хемолитичка анемија кај кучињата, а последиците...

tazno kuche 0

Ветеринар открива како се однесуваат кучињата пред да починат: Бескрајна тага!

Фактот дека милениците нѐ напуштаат, за повеќето луѓе е многу тежок и болен. Луѓето со своето милениче поминуваат дел од својот живот, но ретко некој да се сети дека за милениците, нивните сопственици се...

kuce jade sladoled 0

Еве која храна не смеете да му ја давате на вашето куче

Многу луѓе и покрај предупредувањата од ветеринарите, на своите кучиња им ја даваат истата храна која што и тие самите ја јадат. Меѓутоа, таквата прехрана може штетно да делува врз здравјето на куќните миленици....

0

Дали е безбедно кучето да биде покрај новороденчето?

Миленикот е важен дел од многу семејства и често е многу повеќе од само обичен миленик. Но, што се случува кога семејството очекува принова? – Тогаш кај новите родители се јавува дилемата дали бебето...

миленик 0

Дали сте одговорен сопственик на миленик?

За оние кои сакаат и имаат миленици, милениците се важен дел од нивниот живот. Но, понекогаш не сфаќаат како нивните миленици и нивното однесување како сопственици на миленик влијаат врз другите луѓе. Еве што...

0

Дали мачките се попаметни од кучињата? – Научниците конечно го имаат одговорот!

Вашето сакано кученце можеби знае да игра со топче и постојано да ви го враќа или да седне кога вие ќе му кажете, но исто така ги гризе и чевлите и често сака да...