fbpx

Tagged: ментално здравје

0

И мажите страдаат од постпородилна депресија исто колку и жените

Во последните години е зголемена свеста за постпородилната депресија, овозможувајќи им на новите мајки да бараат соодветна помош и третман што им се потребни по раѓањето. Сепак, една нова студија покажува дека и татковците...

0

Ако ги забележите овие знаци кај детето, веднаш побарајте стручна помош!

Постојат одредени знаци во раното детство, кои можат да укажуваат дека детето ќе биде психопат во иднина. Многу психопати и сериски убијци се однесувале вака во раното детство, но никој не го забележал тоа...

депресија 0

3 психолошки симптоми на депресија

И покрај тоа што депресијата е честа појава, лесно може да се игнорира или погрешно да се дијагностицира. Депресијата се манифестира на многу различни начини кои се субјективни и додека можеби ги знаете физичките...

losi naviki 0

Лоши навики со кои се уништувате

Издвојуваме десет многу чести, но очајни навики со кои самите себеси се уништувате. Нашиот ум и расположение се многу осетливи на светот кој не опкружува. Вознемирувачките настани во животот – лошо раскинување на врска,...