fbpx

Tagged: млеко

0

Трик за измолзување кој ќе им заштеди многу време на новите мајки

Секоја нова мајка знае дека измолзувањето воопшто не е лесно и одзема многу време! Досадниот дел не е самото измолзување, туку чистењето на многуте делови од пумпата откако ќе завршите. И само што ќе...

сладолед 0

Сладоледот може да ви помогне да забремените!

Да, добро прочитавте! И тука не зборуваме за оние со помалку калории и за замрзнатите јогурти. Една или две порции на полномасно млеко или полномасни млечни производи дневно (како што е сладоледот) заштитуваат од...

млеко 0

Дали на децата им е потребно млеко?

На блоговите и социјалните мрежи се пишува многу за млекото: некои ги потенцираат неговите бенефити, додека други пишуваат за негативните страни од пастеризираното полномасно млеко. Ние ви даваме одговор на сите прашања поврзани со...

mleko 0

Факти за пастеризираното млеко кои никој не ви ги кажува

Здравиот пијалок кој го има во секоја кујна и кој е богат со калциум и протеини е млекото. Независно дали станува збор за возрасен човек, бебе или дете, млекото го конзумираат сите луѓе на...