fbpx

Tagged: навики

кафе 0

5 знаци кои укажуваат дека пиете премногу кафе

Кафето е еден од најпознатите и најконсумираните пијалаци поради неговата волшебна моќ да ви даде ергија во текот на денот. Но, внимавајте да не претерате, бидејќи можете да ги почувствувате и неговите несакани ефекти....

0

7 здрави навики кои можат да му наштетат на вашето здравје

Јадење здрава храна, редовно трчање и вежбање, неколку часа дополнителен сон за време на викендот – сето ова звучи доволно здраво, но секогаш има исклучок кога се работи за здравјето. Секоја од вашите добри...

0

Оваа навика е причината зошто сте постојано уморни

Повеќето утра започнуваат вака: станувате и пиете кафе, чај или огромна чаша газиран пијалок за да ве разбуди и да ви помогне да го започнете денот. За да можете да ги издржите секојдневните обврски...

0

Работи кои сите ги правиме наутро, а подобро е да се прават навечер

Има многу работи што од навика ги правиме наутро како што е на пример туширањето, но истражувањата покажуваат дека всушност е подобро тие работи да се прават навечер. Па, во продолжение прочитајте кои активности...

lugje 0

10 работи што луѓето во 30-тите не треба да ги прават, за да не жалат подоцна

Однесувањето на луѓето во  20-тите и 30-тите години од животот многу се разликува: додека луѓето во 20-тите години само што почнале да го  откриваат светот, да уживаат во слободата и разни искуства, во 30-тите...

време 0

Не вреди да го трошите времето на овие работи

Сите ние знаеме дека времето е важно, но сепак повеќето од нас едвај можат да ги искористат целосно оние неверојатни 24 часа. Времето е поскапоцено од пари, бидејќи времето што поминало никогаш не се...

losi naviki 0

Лоши навики со кои се уништувате

Издвојуваме десет многу чести, но очајни навики со кои самите себеси се уништувате. Нашиот ум и расположение се многу осетливи на светот кој не опкружува. Вознемирувачките настани во животот – лошо раскинување на врска,...

lazy 0

Мрзливите луѓе се попаметни?!

Оние што мислат дека мрзливоста е лоша навика и луѓето кои се мрзливи не се добри за ништо, навистина ќе се изненадат! Мрзливите луѓе се најстабилните луѓе во споредба со другите и да се...