fbpx

Tagged: Нова Година

0

Дали треба да им ја кажете вистината за Дедо Мраз на вашите деца?

Периодот околу Новогодишните и Божиќните празници е исполнет со декорации, новогодишни елки, подароци и… Дедо Мраз. Па, разбирливо е вашите деца да бидат љубопитни и да поставуваат многу прашања поврзани со Дедо Мраз, а...

0

Кога и зошто луѓето започнале да украсуваат елка?

Зимзеленото дрво било антички симбол на животот во зимските денови. Римјаните ги украсувале своите куќи со зимзелени гранки во текот на Новата Година, а древните жители од Северна Европа ги сечеле зимзелените дрва и...

0

Видео: Направете сами новогодишна декорација!

Декември полека изминува и Новата Година е полека на прагот. Дојде моментот кој сите со нетрпение го очекуваме, а особено најмалите: украсувањето на новогодишната елка и декорирањето на домот. Оваа година збогатете ја декорацијата...