fbpx

Tagged: новороденче

0

Не можев да го поднесам сопругот првите недели после раѓањето на бебето

Ова го кажувам на најљубезниот можен начин, но го мразев мојот сопруг првите неколку недели откако се роди нашиот син. И не мислам на она клише “ти ми го направи ова!” Туку постпородилно, откако...

0

Најголемите митови поврзани со породилното отсуство

Ако мислите дека откако ќе се роди бебето, ќе уживате 9 месеци (или додека трае вашето породилно отсуство) се лажете! Не верувајте во бајката дека бебето мирно ќе спие, а вие ќе имате доволно...

0

Дали е безбедно кучето да биде покрај новороденчето?

Миленикот е важен дел од многу семејства и често е многу повеќе од само обичен миленик. Но, што се случува кога семејството очекува принова? – Тогаш кај новите родители се јавува дилемата дали бебето...

новороденче 0

6 работи кои треба да ги знаете за новороденчињата

Бебето може да има малку смешен изглед. Неговата глава може да биде изобличена и може да биде прекриено со меки влакненца наречени лануго. Неговото лице може да биде надуено, а очите постојано да се...

бебе 0

Научете го бебето да спие за само 7 дена

Во раните денови на животот со новороденче сте фокусирани на она што е најдобро за бебето, па непроспиените ноќи изгледаат како мала цена која треба да се плати. До околу шест недели, будењето на...

ragjanje bebe 0

“Lotus Birth” – пракса која се применува по породување

Светската Здравствена Организација препорачува одложување на сечењето на папочната врвка (барем после 1 минута по раѓањето на бебето) за подобрени здравствени резултати кај мајката и бебето. Но некои луѓе ја одложуваат оваа процедура за...

0

Како да се грижите за себе додека се грижите за новороденче

За повеќето мајки, особено за новите, раѓањето е најсреќниот момент. По неколкумесечните очекувања, вашата среќа сега е во вашите раце. Животот никогаш повеќе нема да биде ист. Заедно со новиот член на вашето семејство...