fbpx

Tagged: ноќно мокрење

tazno dete 0

Проблем со ноќно мокрење: Терапија од најмалку 3 месеци

Поголем број од децата над пет години, односно секое четврто дете во помалите одделенија во основните училишта има проблем со ноќно мокрење (енуреза). Причините се зголемено создавање мокрача или намален капацитет на бешиката, додека...