fbpx

Tagged: образование

majka i deca 0

Вака започнува упропастувањето на децата

Каде исчезнаа луѓето кои сакаат детето да им биде добар човек, искрен и посветен пријател… Ѝ се јавувам вчера од работа на мојата најстара ќерка и разговорот тече отприлика вака: – “Среќо, како си,...

0

Подгответе ги првачињата за првиот училишен ден

Понекогаш, училиштето може да биде стерсно за малите деца, особено фактот да бидат одделени од домот и од родителите. Затоа е важно уште веднаш да почнете да размислувате како да им го направите безболен...

ledeno momce so mrazulci 0

8-годишно момче поминува 4.8 км на -9°C за да присуствува на училиште, а неговите услови за живеење ќе ви го скршат срцето

Неодамна, 8-годишно момче од Кина пешачело скоро 4.8 километри до неговото основно училиште Zhuanshanbao  во населбата Xinjie во провинцијата Yunnan во Кина. На голем студ од -9°C. За да решава тест. Откако неговото патешествие...

0

Што треба да го прашате вашето дете доколку има лоши оценки на училиште

Нема ништо слично на шокот кога ќе видите низа лоши оценки на крајот од полугодието. Но, пред да започнете сеопфатно да го испитувате вашето дете и да му поставувате премногу прашања, вдишете длабоко. Тоа...

devojce pisuva vo tetratka 0

Учениците се “зависни” од приватни часови!?

Порано, родителите не кажуваа дека децата ги носат на приватни часови иако тоа ретко го практикуваа – најчесто пред контролен тест или во најлош случај ако детето мора да оди на поправен испит. Денес...