fbpx

Tagged: ориз

ориз 0

Опасности во домот: Оризот содржи арсен, а санитариите патогени бактерии

Редовното конзумирање ориз може да доведе до токсични талози во телото бидејќи содржи неоргански арсен, предупредува Zheng Zhou, магистер за јавно здравје од Универзитетот во Индиана САД. Проучил разни истражувања на таа тема, колку...

храна 0

Оваа храна ако е погрешно зготвена може да биде опасна

Кога готвиме, сите сакаме да го подобриме вкусот на јадењето, но треба подеднакво да се потрудиме и да ги задржиме хранливите вредности на состојките коишто ги подготвуваме. Една мала грешка може да воведе токсини...

0

Еве како да подготвите совршен ориз кој нема да ви се залепи

Ако ви е смачено од леплив ориз, недоволно сварен ориз или сув и преварен ориз ние ја имаме вистинската техника за секогаш да го зготвите совршено. Следете ги овие чекори: 1. Ставете вода да...