fbpx

Tagged: печурки

храна 0

Оваа храна ако е погрешно зготвена може да биде опасна

Кога готвиме, сите сакаме да го подобриме вкусот на јадењето, но треба подеднакво да се потрудиме и да ги задржиме хранливите вредности на состојките коишто ги подготвуваме. Една мала грешка може да воведе токсини...

pecurki i zelencuk 0

Единствениот зеленчук кој никогаш не треба да го миете

Се сеќавате ли кога последен пат пржевте печурки и тие воопшто не станаа крцкави? Ја најдовме причината за тоа. Претпоставуваме дека сте ги ставиле во сито или цедилка и убаво сте ги измиле под...