fbpx

Tagged: плажа

0

Не претерувајте со кремите за сончање кај децата!

Според најновите истражувања се проценува дека речиси 50% од препаратите за сончање се опасни. За тоа највиновни се две опасни состојки – оксибензон и ретинол палмитат. Овие состојки треба да се избегнуваат и доколку...

0

Дерматолозите советуваат: како да излечите изгореници од сонце

Сите ја знаеме важноста на кремите со заштитен фактор, но понекогаш и покрај нашите најдобри напори, се случува да се појават изгореници од прекумерното изложување на сонце. Еве што советуваат дерматолозите кога станува збор...

вино 0

1 чаша вино дневно за безгрижно сончање без изгореници

Веќе долго време се смета дека виното е корисно за нашето здравје, се додека се консумира во умерени количини. Ако вообичаено долгиот и напорен ден го завршувате со чаша вино, сигурно дека ќе имате...