fbpx

Tagged: плачење

бебе 0

Бебињата престануваат да плачат кога родителите го прават ова

Секој нов родител во одреден момент се соочил со ваква ситуација: вашето бебе плаче и плаче и иако чувствувате дека сте направиле сѐ што е во ваша моќ, ништо не го смирува. Ова може...

плачење 0

Зошто плачењето е добро за нас?

Сите ние понекогаш плачеме. Но, дали тоа е навистина толку лошо? Има многу студии за придобивките од плачењето, а краткиот одговор е дека тоа е добра работа…со неколку ограничувања. Плачењето го активира телото на...