fbpx

Tagged: празник

veligdenski jajca 0

3 идеи како да ги декорирате велигденските јајца на потполно нов начин

Ако оваа година сакате малку да се забавувате со бојадисување и декорирање јајца за Велигден, да им дадете на вашите деца дополнителен предизвик или едноставно сакате да направите нешто поразлично, проверете ги овие 3...

8-ми Март 0

8-ми Март не е ден за скапи подароци и прослави!

Во Македонија, од година во година се губи вистинското значење на овој ден и сѐ се сведува на скапи подароци и прослави по рестораните кои наликуваат на свадби. Жените со нетрпение го очекуваат овој...

Денот на вљубените 0

Денот на вљубените потекнува од христијанството!?

Првично христијански празник, Денот на вљубените е прослава на романтичната љубов што се прославува на 14-ти февруари. Иако неговото потекло е поврзано со Свети Валентин во римокатолицизмот, факт е Денот на вљубените не е...

vera nadez ljubov 0

Денес се слави православниот “Валентајн”: Вера, Надеж, Љубов

Денес е Празник – Празник на Верата, Надежта и Љубовта. На овој ден се празнува споменот на познатата Римјанка Софија која своите три ќерки ги воспитала  да имаат вера во себеси и во Бога,...