fbpx

Tagged: приказна

zena cita kniga 0

Поучна приказна: Драга, што правеше ти денес?!

Еден ден, мажот дошол дома од работа и ги пронашол своите три деца надвор во дворот, сѐ уште во пиџами, целите валкани, а празните кутии од храна и амбалажи од чоколади расфрлани насекаде. Вратата...

nadvor od kutijata 0

Поучна приказна: Размислувајте “надвор од кутијата”

Многу одамна, во некој италијански град, еден мал трговец му должел голема сума пари на некој уличен лихвар.  Лихварот бил многу стар, непривлечен човек кој ја посакувал ќерката на малиот трговец. Еден ден лихварот...