fbpx

Tagged: работа

cv 0

Еве што не треба да ставите во вашето CV

Направете го вашето CV привлечно и избегнувајте да направите грешки што би можеле да резултираат со тоа да не бидете повикани на интервју. Не давајте непотребно долги детали Спомнете ги само тековните достигнувања и...

0

5 работи кои успешните луѓе ги прават во недела попладне

Најуспешните луѓе, успехот за време на работната недела го должат на подготовките кои ги прават уште пред таа да започне. Една работа која им е заедничка на сите нив е вечерната рутина во недела...

време 0

Дали ви недостига време? – Има начин да го промените ова

Дали постојано чувствувате дека 24 часа не ви се доволни?  Дали се чувствувате како сѐ да правите во брзање? Дали имате чувство дека обврските постојано само се зголемуваат, а времето се намалува? Ако одговорот...

kolegi pijat kafe 0

Брачен феномен кој сѐ почесто се среќава и кај нас

Треба ли да ве загрижува оваа појава? Научниците тврдат дека не треба… Односите на работа кои се слични на брак денес во САД се толку нормални што имаат и сопствени називи – “work wife”...

intervju za rabota 0

Единствениот начин да го одговорите прашањето на интервју за работа “Која е вашата најголема слабост”

Прашањата на интервју за работа стануваат сѐ повеќе и повеќе апстрактни. Како дел од процесот на интервјуто, на денешните баратели на работа може да им биде побарано да опишат една вендинг машина на некој...

работа 0

Ако го правите ова, сигурно ќе имате успешна кариера!

Раните фази на вашата кариера се полни со неизвесности – и покрај најдобрите намери, вашиот професионален пат повеќе или помалку сеуште е знак прашалник. Заедно со фактот дека ние како луѓе честопати се потценуваме,...

aplikacija za rabota 0

Ова е најдобро време од денот да аплицирате за работа (и да ја добиете)

Барањето работа на веб порталите доцна во ноќта, конечно се исплати: пронајдовте оглас за работа од вашите соништа? Но, пред да дејстувате брзо и да го испратите вашето резиме и мотивационо писмо до менаџерот...

0

Важни животни лекции кои никој не ни ги кажа на училиште

Кога сте прагот на завршување со школувањето и влегувате во реалниот свет, мислите дека ќе се справите со сите препреки применувајќи го она што сте го научиле во текот на образованието. Мислите дека училиштето...