fbpx

Tagged: раѓање

епидурална 0

Сѐ што треба да знаете за епидуралната анестезија

Без оглед на тоа колку книги ќе прочитате или колку искуства од пријателките ќе слушнете, не можете да знаете како ќе се чувствувате за време на породилните болки и пораѓањето додека не го почувствувате...

ragjanje bebe 0

“Lotus Birth” – пракса која се применува по породување

Светската Здравствена Организација препорачува одложување на сечењето на папочната врвка (барем после 1 минута по раѓањето на бебето) за подобрени здравствени резултати кај мајката и бебето. Но некои луѓе ја одложуваат оваа процедура за...

bremenost 0

Која возраст е идеална за раѓање? Денес не се важни само годините…

Не е исто да родите на 18 и на 34 години, а ни идеалното време за раѓање не може така лесно да се одреди. Овие се факторите на чија основа се проценува најдобрата возраст...

bremena zena 0

Време е да престанеме да зборуваме за “природно” породување

Ако прашате 1 милион жени во светот да дефинираат што е всушност “природно” породување ќе добиете 1 милион различни одговори. За некои “природно”,  значи тивко породување во вода во домашни услови со бабица. За...