fbpx

Tagged: симптоми

тироидна 0

Знаци кои укажуваат дека имате проблем со тироидната жлезда

Тироидната жлезда, во облик на пеперутка која се наоѓа под адамовото јаболко, е мала но многу важна жлезда која ослободува хормони кои имаат огромно влијание врз метаболизмот, меѓу другите процеси. Затоа од особено значење...

0

10 предупредувачки знаци кои можат да бидат рани симптоми за Алцхајмерова болест

Алцхајмеровата болест е една од најстрашните болести во денешно време. Но, со рана дијагноза, можно е да се подобри животот на пациентот. Едноставен збир на правила кои ги објаснуваат можните симптоми ќе ви помогнат...

депресија 0

3 психолошки симптоми на депресија

И покрај тоа што депресијата е честа појава, лесно може да се игнорира или погрешно да се дијагностицира. Депресијата се манифестира на многу различни начини кои се субјективни и додека можеби ги знаете физичките...

анемија 0

Симптоми и знаци за анемија

Анемија, исто така позната како крв која е сиромашна со железо, е често нарушување што се јавува кога недостатокот на црвените крвни клетки ја попречува испораката на кислород низ вашето тело. Најчеста причина за...