fbpx

Tagged: сон

спиење 0

Ова се 4 главни разлики во спиењето меѓу мажите и жените

Вие и вашиот сопруг сте слични на многу начини: двајцата сакате добра храна, пешачење и филмови. Но, додека вас ви е потребен добар сон и веќе во 11 часот навечер сте преморени и сакате...

спие 0

5 начини да спиете подобро за време на топлите летни ноќи

Сите го сакаме летото заради топлите денови поминати на плажа, коктелите и лесната облека. Но, не го сакаме поради неговата неверојатна способност да го спречи секој наш обид за удобно спиење. Испотената постелнина и...

0

Нема да верувате кога легнуваат да спијат децата во Италија!

Кога станува збор за родителството, има неколку триумфи кои сите родители сакаат да ги постигнат, а еден од нив е да им помогнат да децата да стекнат навика за спиење во текот на ноќта....

инсомниа 0

Ова е најчудниот лек за инсомнија

Сигурно од најмала возраст знаете дека треба да броите овци кога не можете да заспиете. Но, всушност трикот за да и ставите крај на инсомнијата е во обратната психологија. Се нарекува парадоксална намера (Paradoxical...

молив 0

Ослободете се од главоболка или `рчење со помош на молив

Главоболките често се јавуваат неочекувано и во најнесоодветни моменти, но решението за вашата болка може да биде многу подостапно отколку што мислите. Тензичните главоболки се најчест тип на главоболка која се јавува кај луѓето. Тие се...

ненаспани 0

Зошто сте ненаспани и после непрекинат ноќен сон?

Да се разбудите освежени и наспани е одличен начин да се започне денот. Сепак, има денови кога ќе се разбудите уморни и не можете веднаш да започнете со дневните активности, иако сте имале непрекинат...

спиење 0

Ова е најчесто изговараниот збор за време на спиењето

Зборувањето за време на спиењето е една од оние чудни, срамни и често смешни работи кои навистина не можеме да ги објасниме. Една нова француска студија за зборувањето во текот на спиењето, изнесе прилично...

0

Дали имате проблем со спиењето? Избегнувајте ја оваа храна!

Навиката да се јаде пред спиење, нема да ви направи ништо добро! И за работите да бидат уште повеќе збунувачки, истражувањата на оваа тема покренуваат повеќе прашања отколку одговори: Дали ужината пред спиење помага...