fbpx

Tagged: сообраќај

0

На која возраст децата можат сами безбедно да ја преминуваат улицата?

Без разлика кој стил и начин на воспитување го практикуваат родителите за своите деца, постојат неколку униврзални правила кои сите родители ги почитуваат и се придржуваат до нив. Еспертите постојано советуваат кога родителите треба...

пешачки премин 0

Дали ова може да ги заштити пешаците од несовесните возачи?

Во мал рибарски град во Исланд, безбедноста на патиштата доби нова димензија или подобро кажано 3D димензија. Насликан е нов пешачки премин што изгледа како 3D со помош на умешно детализирана оптичка илузија. Не...