fbpx

Tagged: социјални медиуми

facebook 0

Дали Facebook навистина нѐ шпионира?

Повеќето луѓе кои користат Facebook се свесни дека социјалните мрежи се една огромна машина за собирање податоци. Денес, сѐ поголем број корисници се загрижени поради монструозната големина и непознатите цели на Facebook. Што знае...

socijalni mediumi 0

Извинете, но едноставно не можете да се избришете од интернет мрежата

Нашите податоци постојано се прибираат и за жал, многу од нас не знаат кои податоци всушност се следат и како се искористуваат. Експертите за сајбер-безбедност истакнуваат дека ослободувањето од стегите на големите технолошки компании...