fbpx

Tagged: спорт

trcanje 0

Луѓето сѐ помалку вежбаат, па сѐ почесто заболуваат

Истражувањето на Светската Здравствена Организација (СЗО) покажува дека четвртина од човечката популација, односно 1,4 милијарди возрасни лица, недоволно вежбаат, поради што се подложни на зголемен ризик од заболување од кардиоваскуларни болести, дијабетес тип 2...

0

Мажите кои вежбаат се посреќни!

Многу истражувања откриле дека мажите кои редовно вежбаат имаат поголеми нивоа на продуктивност и нивниот ум е обучен да биде стабилен и креативен. Тие знаат дека физичкото и менталното здравје ќе им овозможи да...

exercise 0

Како да останете мотивирани за вежбање

Најдете причина Поставете си одредена цел и истата исполнете ја: да изгубите неколку килограми, да имате убаво тонирано тело, да живеете подолго, да го подобрите вашето здравје и расположение. Ако сакате да останете мотивирани...