fbpx

Tagged: суеверие

петок 13-ти 0

Проклетството на Петок 13-ти – мит или вистина?

Петок 13-ти веќе долго време се смета за носител на лоша среќа и проклетство. Па така овој ден беше инспирирација за тајното друштво од доцниот 19-ти век, роман од почетокот на 20-тиот век, голем...

Inline
Inline