fbpx

Tagged: татко

devojche so shminka 0

Исповед на една мајка: Родители-шминкери, што правите со сопствените деца?

Родители-шминкери посебна категорија, настаната последниве десеттина години, во константен пораст, се карактеризира со сѐ повеќе пореметени односи, модели на учење и убивање на детството и она што тоа со себе го носи, односно создавање...

0

И мажите страдаат од постпородилна депресија исто колку и жените

Во последните години е зголемена свеста за постпородилната депресија, овозможувајќи им на новите мајки да бараат соодветна помош и третман што им се потребни по раѓањето. Сепак, една нова студија покажува дека и татковците...

0

Не можев да го поднесам сопругот првите недели после раѓањето на бебето

Ова го кажувам на најљубезниот можен начин, но го мразев мојот сопруг првите неколку недели откако се роди нашиот син. И не мислам на она клише “ти ми го направи ова!” Туку постпородилно, откако...

0

Децата кои наликуваат на татковците имаат голем бенефит од тоа

Според нова студија, врската помеѓу таткото и неговото бебе може позитивно да влијае на здравјето на детето. Истражувањето вклучило 715 невенчани и родители кои не живеат заедно и открило дека ако новороденчето наликува на...

татко 0

Кои хороскопски знаци се најдобри татковци?

Секој родител има свој уникатен и индивидуален сет на вештини, но на крајот на денот сите ние се уште се прашуваме: дали ја правиме вистинската работа? И без разлика колку се трудите, понекогаш каков...

0

Искрена приказна на еден татко: Понекогаш треба да им се каже “НЕ” на децата

Да се биде родител е најубавата улога во животот, но сите треба да бидеме реални дека родителството не го сочинуваат само насмевките од децата, играта и смеата туку и тешкотиите што доаѓаат со воспитувањето...

mama ili tato 0

Видео: Кој подобро ги воспитува децата – мајката или таткото?

Мајките и татковците ги воспитуваат децата на различни начини. Ви ги откриваме највпечатливите разлики. Погледнете го видеото и уживајте. Веруваме дека ќе се пронајдете! Крај