fbpx

Tagged: телесна температура

lek za pokacena temperatura 0

Телесната температура треба секогаш да се мери на ист дел од телото

Симптомите на температура можат да напредуваат од тресење па сѐ до некое нарушуваање во организмот, несвест и прекумерно потење; над 40 °C личноста може да заспие и може да остане без воздух. За секоја...

termometar 0

Која телесна температура се смета за нормална

Не постои дефинирана вредност за нормална телесна температура, бидејќи таа е нешто повисока кај жените отколку кај мажите, повисока е и кај децата отколку кај возрасните, а најниска е наутро. Жените исто така, имаат...