fbpx

Tagged: уметност

0

Јапонски уметник преку разнобојни цвеќиња го прикажува природниот циклус на животот и смртта

Јапонскиот уметник Азума Макото го истражува животниот циклус на цвеќињата со две неверојатни ботанички скулптури изложени во музејот Oi Futuro во Рио де Жанеиро, Бразил. Симболичната работа ја поттикнува будистичката вредност на размислувањето за...

0

Црно-белите портрети од Викторијанскиот период оживеани со силни бои

Графичарот и историчар, Фредерик Дуриес дигитално ги обојува црно-белите фотографии, давајќи им живост на ликовите. Неверојатните слики прикажуваат екстравагантно облечени деца со тажни очи и депресивен изглед, намуртен млад пар во блескава облека, млади...