fbpx

Tagged: февруари

fevruari 0

Зошто февруари има 28 дена?

30 дена има во септември, април, јуни и ноември. Сите останати месеци имаат 31 ден, освен февруари, кој го извлекол подебелиот крај бидејќи е ладен и никој не го сака…   Па, во врска со...