fbpx

Tagged: хипотензија

ishrana 0

ШТО ДА ЈАДЕТЕ АКО ИМАТЕ НИЗОК ПРИТИСОК: Режим на исхрана против хипотензија

Хипотензијата или падот на притисокот значително го отежнува секојдневниот живот. Решение наоѓаме во посилна и посолена храна, како и во внесување доволно количество течности. Се смета дека крвниот притисок е низок кога неговите вредности...