fbpx

Tagged: јагоди

јагоди 0

Листовите од јагода се лек за многу болести!

Освен како вкусно овошје, јагодата уште од антички времиња е позната и како лековита билка. Во народната медицина чајот од лист од јагода се користи како лек против гастроинтестинални нарушувања, егзема, воспаление на грлото,...